Γνωστικά Αντικείμενα

 
Φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον

Γνώση και χρήση των βοηθημάτων της κοντινής κοινότητας, της γειτονιάς, θερμοκήπιο: φύτεμα, πότισμα, παρακολούθηση διαδικασίας ανάπτυξης φυτών, εκπαιδευτικές εκδρομές. Παραδόσεις, γιορτές, έθιμα δικού μας αλλά και άλλων πολιτισμών. Επαφή με επιστήμες και έννοιες όπως γεωγραφία, η αστρονομία, βιολογία, φυσική και χημεία με πειράματα.

Εικαστικά εργαστήρια

Εξοικείωση με διαφορετικά υλικά: κόλλες, ψαλίδια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, κηρομπογιές, τέμπερες, λάδια, κάρβουνο, πινέλα, μολύβια και στυλό.
Χαρτιά διαφορετικής υφής. Κολάζ και χειροτεχνίες. Χρήση υλικών από την κουζίνα αλλά και από τη φύση. Ανακυκλωμένα υλικά. Χαρτοπολτός, γυψόγαζα. Εκπαιδευτικές εκδρομές σε εργαστήρια και μουσεία.

Μουσική και σωματική έκφραση

Χρήση μουσικών οργάνων. Ψυχοκινητικά παιχνίδια. Μουσικά ακούσματα από διαφόρους πολιτισμούς καθώς και μεγάλη ποικιλία ως προς τα είδη των τραγουδιών.

Σκιές

Παιχνίδια με το φως, καραγκιόζης.

Συμβολικό παιχνίδι

Μεταμφιέσεις - επαφή με τον κόσμο.

Κουκλοθέατρο

Δραματοποίηση παραμυθιών. Επισκέψεις σε παιδικά θέατρα αλλά και παιχνίδια συναισθηματικής νοημοσύνης.

Αυλή - κήπος

Πολύ παιχνίδι στη μεγάλη και όμορφη αυλή του σχολείου μας που είναι κατάλληλα διαμορφωμένη για να παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια και πολύ κέφι όλο το χρόνο. Τρέξιμο, διαδρομές, σκαρφάλωμα, μονόζυγο, μπάλες, ομαδικά και παραδοσιακά παιχνίδια.

Διαθέτουμε το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό: lego, puzzles, τόμπολες, καρτέλες, προγραφικά, χάρτες, μικροσκόπιο, πλανητάριο, μουσική, δισκοθήκη, εκπαιδευτικά cd-rom.

Πλούσια βιβλιοθήκη με βιβλία εκπαιδευτικά, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, μουσικής, ποίησης, θεάτρου, εικαστικών, παιδικών βιβλίων, παραμυθιών.

 
 
 
 
Παιδικός Σταθμός - Από το α ως το ω
 
 
Μπούσιου 34
11526 Αθήνα
 
Τηλέφωνο: +302106980622
 
Κινητό τηλέφωνο: +306936732300